Heeft mijn inbraaksysteem onderhoud nodig?

Ja, een inbraaksysteem moet jaarlijks onderhouden worden en gecontroleerd worden op de juiste werking.

Aardlekschakelaar springt uit en kan niet worden ingeschakeld

Als de aardlekschakelaar spontaan uitschakelt dient u eerst te kijken waarom dit gebeurt. Vaak is het een kleinigheid zoals een koffiezet apparaat dat overgelopen is of een waterkoker die overkookt. Dan de betreffende stekker uit het stopcontact halen en de aardlekschakelaar weer inschakelen. Soms is het echter minder eenvoudig. U weet niet waarom de aardlekschakelaar uitschakelt en als u de aardlekschakelaar weer inschakelt lukt dit niet. Dan moet u als volgt te werk gaan: een aardlekschakelaar beveiligd nooit meer dan 4 groepen (zijn het er wel meer dan is er iets fout). Zet de groepen die achter de betreffende aardlekschakelaar zitten allemaal uit met de automaat. Zet dan de aardlekschakelaar weer in. Blijft de aardlekschakelaar zitten dan een voor een de groepen weer inschakelen. Komt u bij de groep waar de fout inzit dan schakelt de aardlekschakelaar direct uit. U weet dan in welke groep de fout zit. Zet deze groep uit en zet de rest van de groepen die geen fout geven weer aan. U kunt nu kijken in welk gedeelte van het pand de spanning weg is. Vaak kunt u dan ook de oorzaak vinden. Zo niet dan is het raadzaam om ons  te bellen

Brandlucht in de meterkast

Als er een brandlucht in de meterkast hangt dan heeft dit veelal met overbelasting te maken. U kunt dan het beste nagaan wat er allemaal in huis aan vermogen is aangesloten. (wasautomaat, wasdroger, vaatwasser, kookplaat, magnetron, oven / grill, etc. ). U kunt dan een vakman advies vragen of Uw installatie geschikt is voor de aangesloten apparaten. Vaak hoeft een brandlucht niet het gevolg te zijn van overbelasting. Een schroef die los geraakt is of nooit goed vast gezeten heeft kan ook vreemde dingen veroorzaken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een schakelaar totaal verkoolt door een losse schroef. Ons advies is dan ook, controleer regelmatig de meterkast op extreme warmte ontwikkeling.

Is LED verlichting dimbaar?

Het antwoord daarop is Ja! Alleen zitten hier wel wat haken en ogen aan. Ten eerste is dit niet mogelijk met een conventionele dimmer die de spanning verlaagd. Men heeft een speciale dimmer hier voor nodig, eentje die dimt op basis van pulsebreedtemodulatie. In feite komt het neer op het heel snel achter elkaar aan en uitzetten van de LED. Door het verlagen van de frequentie van de keren dat hij aan staat, gaat de LED zwakker branden. Zo is deze in principe volledig traploos te dimmen. De tweede voorwaarde is dat de LED lamp geschikt is voor 12V. De LED vervangingslampen die geschikt zijn voor 230V hebben elektronica ingebouwd die de spanning van 230V verlaagd naar 12V (de werkspanning van LED), dit maakt deze lampen ongeschikt om te dimmen.

Verlichting knippert

Als het licht knippert van een enkele lamp, dan kan het lampje aan het einde van zijn levensduur zijn. Is het echter een hele groep in huis die regelmatig knippert, dan kan de oorzaak ernstiger zijn. Heel vaak is dit al een voorbode van de in punt 6 genoemde losse schroef of een slecht contact in de groepen schakelaar. Een enkele lamp kunt u eenvoudig zelf vervangen. Bij de tweede mogelijkheid is het raadzaam de vakman te waarschuwen.

Zekeringen worden heet.

Als de smeltveiligheden (stoppen) te heet worden is dit veelal het gevolg van overbelasting van de groep. Dit wordt veroorzaakt door b.v. 2 zware apparaten op een groep. Zware apparaten zijn: wasautomaat, wasdroger, vaatwasser, kookplaat, magnetron, oven / grill boiler, zonnebank, sauna etc. Vaak kunt u het probleem verhelpen door een apparaat aan te sluiten op een andere groep. Bij nieuwe aanleg worden voor alle voornoemde apparaten dan ook aparte groepen gemaakt om de continuïteit te waarborgen. In een bestaande situatie is uitbreiding vaak wel mogelijk, alleen gaat dit vaak gepaard met een zichtbare montage van de installatie. Uw installateur zal er echter alles aan doen dit zo netjes mogelijk te doe

Wie werken er bij Teuwissen installatietechniek?

als u hier klikt kunt u zien wie der bij Teuwissen Installatietechniek werken.

Is Teuwissen Installatietechniek opzoek naar nieuwe collega’s?

ja zie hier de vacatures

Wat voor werkzaamheden doet Teuwissen Installatietechniek?

Wat wij allemaal doen kunt u hier vinden.

Kan je online een afspraak maken?

op dit moment nog niet wij zijn druk bezig onze website te verbeteren en te innoveren.

 

 

 

 

Abonnementen:

 Wat kosten de abonnementen?

U vindt de tarieven hier

 

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice

 

Hoe activeer ik een nieuwe periode in een flexibel abonnement?

Elke kijkperiode activeert u eenvoudig via ‘Mijn JOYNE‘. U kunt deze vooraf instellen.

 

Wat zijn de registratiekosten?

U betaalt éénmalig registratiekosten voor uw abonnement. Deze bedragen €30 inclusief BTW.

Voor elke extra module (alleen bij JOYNE Basis 12 maanden) betaalt u éénmalig €10 inclusief BTW.

 

Algemeen:

Kan ik een abonnement afsluiten via de JOYNE website?

Via de website van Joyne is het niet mogelijk een abonnement af te sluiten of een JOYNE CAM module te bestellen. 

u kunt wel via Teuwissen Installatietechniek een Joyne abonnement afsluiten.

 

Wanneer kan ik een extra JOYNE CAM module gebruiken?

U kunt (maximaal drie) extra JOYNE CAM modules gebruiken  en alleen bij een JOYNE Basis Jaarabonnement.

 

Wat is de prijs van de JOYNE CAM Module?

De JOYNE CAM Module heeft een adviesprijs van €99,- per stuk incl. BTW.

Voor extra kijkpunten (alleen beschikbaar bij het JOYNE Basis jaarabonnement), heeft u per extra abonnement een CAM Module (à €99 per stuk) nodig.

 

MijnJOYNE:

Hoe activeer ik de maanden in een flexibel JOYNE abonnement?

– U logt in via MijnJOYNE (Link rechtsboven op de website www.joyne.nl)

– Uw gebruikersnaam is uw emailadres dat u heeft opgegeven bij registratie.  Het wachtwoord heeft u ingesteld via de activatiemail.

– Heeft u deze niet ontvangen of  bent u uw wachtwoord vergeten, dan klikt u op op de link ‘Wachtwoord vergeten’.

– U vult uw mailadres in en na verzending ontvangt u een link in uw mailbox om (opnieuw) een wachtwoord in te stellen.

– Indien u voor een flexibel abonnement heeft gekozen, kunt u hier de kijkperiodes instellen. Dat kan per keer, of meerdere perioden tegelijk. De periode kan elke dag van de maand ingaan, de einddatum wordt vanzelf berekend en weergegeven.

– Slaat u een periode op, dan kunt u deze niet meer wijzigen (er volgt nog een pop-up met waarschuwing).  Uw aantal perioden kunt in de 12 maanden na afsluiten van het contract opgebruiken.

 

 

Ik heb geen wachtwoord ontvangen voor MijnJoyne of ben het vergeten.

Uw gebruikersnaam is uw emailadres dat u heeft opgegeven bij registratie.  Het wachtwoord heeft u ingesteld via de activatiemail. Heeft u deze niet ontvangen of  bent u uw wachtwoord vergeten, dan klikt u op op de link ‘Wachtwoord vergeten’. U vult uw mailadres in en na verzending ontvangt u een link in uw mailbox om (opnieuw) een wachtwoord in te stellen.

 

Ontvangst:

Kan ik de JOYNE CAM module in alle satellietontvangers gebruiken?

De meeste satellietontvangers die voorzien zijn van een CI of CI+ module-ingang zijn geschikt voor de JOYNE CAM module. Neem contact op met uw verkoper  voor informatie.

 

Op welke frequenties vind ik JOYNE?

JOYNE maakt gebruik van de Eutelsat Satelliet 9B op 9° Oost.                                                                                        

 

 Transponder 1 Transponder 2
Frequentie11746 Mhz12072 Mhz
PolarisatieHorizontaalVerticaal
Symbolrate3000030000
FEC3/43/4
 8 PSK8 PSK

 

Is er een zender die ik kan gebruiken voor het uitrichten van mijn installatie, zonder actief abonnement?

Op kanaal 41 vindt u het JOYNE-testbeeld dat vrij (free-to-air) te ontvangen is.

 

Wat zijn de elevatie, azimuth en skew waarden?

Deze vindt u in deze tabel (u kunt deze openen of downloaden).

Waar en hoe kan ik JOYNE ontvangen?

JOYNE is in heel Europa te ontvangen. Op de afbeelding ziet u het ontvangstgebied met een indicatie van de schotelmaat.